top
logo

Logowanie




feed-image Feed Entries
Home Olej z orzeszka ziemnego
Olej z orzecha ziemnego NUTABBI
Olej NUTABBI PDF Drukuj Email
Produkty - Olej z orzecha ziemnego NUTABBI
Wpisany przez Administrator   
środa, 20 sierpnia 2008 10:11

Olej NUTABBI

Jest to wysokiej jakości olej wydobyty na zimno w procesie tłoczenia  - w celu zapewnienia, że zachowa wszystkie wyjątkowe walory odżywcze . Olej po raz  pierwszy został użyty przez Egipcjan 4000 lat temu zamiast oliwy z oliwek. Olej jest koloru złoto-brunatnego. Posiada bogaty, orzechowy smak. Olej  jest fantastycznym składnikiem do produkcji kosmetyków. Ma wysoką zawartość kwasu oleinowego i niska kwasowość, dlatego jest doskonały dla skóry.

CERTIFIKAT - Świadectwo analizy -

Kwasowość: 0'4 / Wydajność: 15%

 

SKŁAD KWASÓW
ACID MIRISTIC
0'08
Kwas palmitynowy
13'19
Kwas oleopalmitynowy
0'25
ACID MARGARIC
0'08
ACID MARGAROLEIC
0'05
ACID ESTEARIC
4'32
Kwas oleinowy
68'83
Kwas linolowy
11'70
Kwas linolenowy
0'15
ACID ARAQUIC
0'64
ACID GADOLEIC
0'23
Kwas behenowy
0'13
Kwas lignocerynowy
0'19
SKŁAD

CHOLESTEROL
0'27
BRASICASTEROL
0'17
24-METILENCHOLESTEROL
0'06
Kampesterolu
14'83
Kampestanolu
0'17
ESTIGMASTEROL
15'48
D7-kampesterolu
0'84
D7-ESTIGASTEROL
5'61
D7-AVENASTEROL
2'55
D5-AVENASTEROL
2'95
CLEROSTEROL
0'82
Betasitosterolu REAL
54'67
Sitostanolu
0'62

Analiza porównawcza oleju w porównaniu z innymi olejami
rynek
(Listopad 2004)

WŁAŚCIWOŚCI :

- --
Wysoka zawartość kwasu oleinowego (kwas jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które większą odporność na rozkład chemiczny).
- --
Zawartość w wielonienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy i kwas linolenowy) wystarczy na pokrycie minimalnego dziennego zapotrzebowania (ok. 10 gr).
- -- Wysoka zawartość witaminy E (alfa-tokoferol).
- --
Wyższe oksydacyjnego stabilność niż inne oleje, ze względu na zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych i gamma-tokoferol.
- --
Zmniejsza "złego" cholesterolu (LDL-cholesterolu) oraz wzrost "dobrego" jeden (HDL-cholesterolu). Reduces levels of triglycerides in blood. Obniża poziom trójglicerydów we krwi.

- --
Zmniejsza ryzyko powstawania zakrzepów i wywołuje krwawy dylatacji w żyłach, zapobiegając miażdżycy.

- --
Pozytywny wpływ na wydzielanie przewodu pokarmowego (żołądka, trzustki i biliar), z powodu wysokiej zawartości kwasu oleinowego, najpotężniejszym stymulatorem produkcji Colecistokine (odpowiedzialny za trawienie wydzieliny).

- --
Stymulacji wchłaniania wapnia w kościach i produkcji nowych materiałów kostnych z powodu krótko-i średnioterminowej kwasy tłuszczowe, kwas oleinowy i kwasów tłuszczowych.

- --
Skuteczne wobec zmian skórnych, proces starzenia, itp., ze względu na podwyższone zawartości witaminy E, który uaktywnia mikrokrążenie skóry.

- --
Zalecany dla dzieci i osób starszych ze względu na zawartość witaminy E i antyoksydacyjne go w błonie komórkowej.

- -- Zalecana dieta dla osób ze względu na wysoki występowania witaminy E.

- --
Pomaga ustalić zarodka w macicy i zwiększa płodność kobiet i mężczyzn, ze względu na wysoką zawartość witaminy E.

- --
Zapobiega utlenianiu lipoprotein, zwany też transportem cholesterolu we krwi (związane z rozwojem choroby układu krążenia) i innych substancji (związane z rozwojem niektórych rodzajów nowotworów).

Zalety stosowania  oleju zamiast pozostałe oleje:

- -- Smaczne i stabilne oleju.

- -- Olej wysokiej jakości z powodu wydobycia bez dodawania zewnętrznego źródła ciepła (olej tłoczony na zimno).

- --
Wysoce zalecane do gotowania nad innymi olejami, ponieważ jest bardziej odporny na czynniki chemiczne rozkładu w wysokich temperaturach. Ponadto, mniej tłuszczu jest wchłaniany do żywności, gdyż tworzy skorupę na powierzchni w trakcie gotowania, zapobieganie olej sam jest wchłaniany do produktu.

- -- Dostarcza codziennie do niezbędnego minimum ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych (10 gr).

- --
Posiada duże ilości Gama-tokoferol (wyższa niż oliwa z oliwek). Czyni go odpornym na utlenianie.

WNIOSKI :

- --
Wyżywienie: olej może być stosowany jako dodatek lub do gotowania posiłków. Mniej tłuszczu jest wchłaniany do żywności podczas gotowania,  tworzy skorupę na powierzchnię, podobnie do ropy naftowej .

- --
Potrzeb żywieniowych: Zapobieganie i leczenie żywieniowe schorzeń serca, ze względu na wysoką zawartość jednonienasyconych kwasów tłuszczowych (kwas oleinowy). Poprawia metabolizm . Pomaga poprawie zdrowia.

- --
Produktów kosmetycznych: Jest przeciwutleniaczem komórek ze względu na wysoką zawartość witaminy E, która opóźnia starzenie się komórek - poprawia elastyczność skóry i pomaga elminować zmarszczki. . Dobry w leczeniu trądziku i skórnych zmian starzenia: Wydobycie tokoferol, ponieważ nie może być syntezy chemicznej.

- --
Przemysł farmaceutyczny: obniża poziom cholesterolu i ma wysoką zawartość kwasu oleinowego.

- -- Włókiennictwa: Aby włókna stały się wodoodporne.
Zmieniony: piątek, 25 grudnia 2009 10:09
 



bottom
top

Statystyka

Użytkowników : 224
Artykułów : 117
Zasoby : 6
Odsłon : 233745

Godne uwagi


bottom

Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: Free Joomla 1.5 Template, hosting. Valid XHTML and CSS.

Wynajem maszyn budowlanych Eternit Apartamenty Władysławowo Lampy alabastrowe HMB